Barn Rise, Brighton

Approved planning scheme to extend and refurbish a pair of 1930s bungalows to provide suatainable family homes. The proposal is to extend the ground floor layout by enclosing the entrance yard to provide a new entrance hall with staircase to the first floor and at the rear to provide an additional bedroom with a raised garden above. The existing roof is to be removed and a new first floor level added providing family living space with open plan dining area and kitchen opening into the garden. 

Front entrance access is to be improved by remodelling the front gardens and providing a more accessible stepped pathway. Rear garden access will also be improved by creating a garden terrace at first floor level and stepped pathways to the upper garden levels. 

Planning approved in 2021.

 

Project
Barn Rise, Brighton

Client
Private developer

D:DocsJW Projects2009 Barn Rise5.1 drawings2009Plans 203 (1
D:DocsJW Projects2009 Barn Rise5.1 drawings2009Plans 101 (1
Barn Rise image1 web

Contact

Email — jw@johnwhiting.co.uk
Mobile — 07818 443753

Instagram — @architectjw

Correspondence address —
14 Bates Road
Brighton
East Sussex
BN1 6PG

Office location —
6 Marlborough Place
Brighton
BN1 1UB

JWA_monogram

© Copyright 2017 John Whiting — All rights reserved

Site credit — madebycargo.com