Shaftesbury Place, Brighton

A new commercial building on the site of derelict garages accessed from a narrow lane to the rear of large Victorian residential properties, the site adjoins workshop buildings, garages and London Road Station on the south coast mainline railway.

The building was designed to adapt to a number of commercial uses and tenants planned around an open atrium space and double height entrance. During construction the interior layout was redesigned to accommodate the specific requirements of The Brighton Academy, a successful college of Performing Arts which needed a new campus facility.

Completed 2019

 

Project
Shaftesbury Place, Brighton

Client
Copse Mill Properties / The Brighton Academy

20190414_184903
20190414_184745
20190412_084127
20190412_085020
20190412_084934
20190412_084841
20190412_085506
20190412_085304
20190412_085330
1701model aerialN prop
1701model v3 prop
1701model int4 prop
1701model int2 prop

Contact

Email — jw@johnwhiting.co.uk
Mobile — 07818 443753

Instagram — @architectjw

Correspondence address —
14 Bates Road
Brighton
East Sussex
BN1 6PG

Office location —
6 Marlborough Place
Brighton
BN1 1UB

JWA_monogram

© Copyright 2017 John Whiting — All rights reserved

Site credit — madebycargo.com